12:24 / 06.12.2021.

Autor: K.L./Hina

Njemački dio "Novogodišnje turneje" bez gledatelja, a u Austriji prodaju ulaznice

Skijaška oprema

Skijaška oprema

Foto: Pixabay / -

Na prve dvije postaje novogodišnje turneje četiri skakaonice, u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu, neće biti gledatelja jer zbog pooštrenih mjera protiv koronavirusa u Bavarskoj sve profesionalne sportske priredbe moraju se odvijati pred praznim tribinama.

- Nažalost, nova uredba bavarske vlade ne daje nam manevarskog prostora. To je velika šteta jer smo posebno za novogodišnju turneju razvili odličan koncept zaštite, kazao je Florian Stern, glavni tajnik natjecanja u Oberstdorfu, koje je na rasporedu 29. prosinca, dok će u Garmischu skijaški skakači natjecati se prvog dana Nove godine.

Organizacijski odbori u Oberstdorfu i Garmisch-Partenkirchenu kupcima će vratiti cjelokupan iznos novca za prodane ulaznice.

Ako bi se mjere protiv koronavirusa u Bavarskoj ublažile, organizatori su kazali da bi bili u stanju hitno reagirati.

- To ne očekujemo, ali vrlo smo prilagodljivi i trebalo bi nam nekoliko sati da bi mogli početi prodavati ulaznice, rekao je Michael Maurer, glavni čovjek druge postaje u Garmisch-Partenkirchenu.

Što se tiče austrijskog dijela turneje, Innsbruck (4. siječnja 2022) i Bischofshofen (6. siječnja), još nema odluke o tome hoće li moći navijači biti na tribinama, ali u Innsbrucku i Bischofshofenu ulaznice i dalje prodaju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!