13:20 / 26.05.2021.

Autor: A.M./Hina

Njemačka povlači reprezentaciju s EP-a u cestovnom biciklizmu u Bjelorusiji

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Shutterstock.com / .

Njemački biciklistički savez objavio je u srijedu da povlači svoju reprezentaciju s Europskog prvenstva u cestovnom biciklizmu koje se treba održati krajem lipnja u Bjelorusiji.

Ova je odluka donesena nakon što je Bjelorusija prisilno spustila zrakoplov Ryanaira jer je unutra bio protivnik i kritičar bjeloruskog predsjednika.


Njemački biciklistički savez "kontaktirao je Europsku biciklističku uniju (UEC) nakon prošlotjednih događaja kako bi je obavijestio da u tim okolnostima sudjelovanje njemačke reprezentacije na Europskom prvenstvu u Minsku nije moguće", navodi se u priopćenju njemačkog saveza.


Njemački savez traži alternativno rješenje, dodaje se u priopćenju. UEC u četvrtak treba donijeti odluku hoće li se održati natjecanje u Minsku.


Također, Europska biciklistička unija nije navela postoje li druge opcije za organizaciju prvenstva s obzirom da zdravstvena situacija u cijelom svijetu ne pomaže u tome da se u kratkom roku pronađe drugo mjesto koje može prihvatiti veliki broj sportaša.


U siječnju je Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) morala oduzeti Bjelorusiji suorganizaciju svjetskog prvenstva zbog pritiska sponzora i protivnika bjeloruskog predsjednika Lukašenka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!