Njemačka nudi olimpijske centre za pripremu ukrajinskih sportaša

01.03.2023.

17:56

Autor: HRT/Hina

Olimpijski krugovi u Parizu

Olimpijski krugovi u Parizu

Foto: Benoit Tessier / REUTERS/File Photo

Njemačka je ukrajinskim sportašima na korištenje ponudila svoje sportske objekte kako bi se što bolje pripremili za nastup na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Stoga će svi regionalni olimpijski pripremni centri u Njemačkoj biti na raspolaganju ukrajinskim sportašima.

- Grozni rat uzrokovan ruskom agresijom teško je pogodio i ukrajinski sport pa i tom području Njemačka mora pokazati solidarnost. Želimo pomoći ukrajinskim sportašima i sportašicama kako bi se što kvalitetnije pripremili za međunarodna natjecanja, kazala je njemačka ministrica sporta Nancy Faeser.

Procjenjuje se kako je oko 220 ukrajinskih sportaša i trenera poginulo od početka ruske agresije, dok je 320 sportskih objekata što djelomično što potpuno razoreno. Najviše su pogođene regije Doneck i Lugansk, u kojima konflikt traje još od 2014. godine.

Prije dvije godine u Tokiju ukrajinski sportaši i sportašice su osvojili 19 odličja na olimpijskim, a 98 odličja na paraolimpijskim igrama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!