11:09 / 21.12.2018.

Autor: Željko Kapelari/HRT

Nikpalj hrvatski bob zamijenio švicarskim

Benedikt Nikpalj (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Benedikt Nikpalj (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatsku reprezentaciju zamijenio je švicarskom te će pod njihovom zastavom nastupati sljedeći period.
Zadranin Benedikt Nikpalj koji je nastupio u hrvatskom bobu dvosjedu i četverosjedu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu napravio je veliki iskorak u svojoj karijeri. Hrvatsku reprezentaciju zamijenio je  švicarskom te će pod njihovom zastavom nastupati sljedeći period.

Kako je došlo do suradnje sa Švicarcima, Nikpalj je pojasnio.

"Prije svega drago mi je moj rad nagrađen i da sam dobio priliku pokazati što znam u jednoj tako uređenoj zemlji kao što je Švicarska. Čovjek koji je sve to prepoznao je švicarski pilot Pius Meyerhans koji me pozvao a u konačnici i doveo u Bob A Team čiji sam sada član. Presretan sam, moje je samo da treniram i da se ničim drugim ne zamaram. Od petog mjeseca stojim u Luzernu i uživam, vjerujte".

Natjecanja su već startala, odrađena su dva Svjetska kupa u Latviji i Njemačkoj.

"Očekivali smo više a mi smo uzeli dva petnaesta mjesta u dvosjedu, te jedno 17 i 15 u četverosjedu".

Sigurno je da su ciljevi visoko postavljeni.

"Švicarska je zemlja koja je izmislila bob, a to vam sve govori. Vrh, točnije borba za njega je ono čemu se uvijek teži. Po meni naša realnost je biti trenutačno među osam najboljih, sve ostalo bilo bi iznad svih očekivanja".

Prvo sljedeće natjecanje.

"Sve misli su usredotočene prema EP koje će biti od 7.1. - 12.1. u Konigseeu. Želimo tamo biti pravi i ja vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Odlično treniramo i jedva čekam to natjecanje", na kraju će Nikpalj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!