09:53 / 04.03.2020.

Autor: I.L./HRT

Nije u adrenalinu sve, ima nešto i u zagorskim štruklama!

-

-

Foto: - / -

Ove godine prvi put stižu automobilisti iz Češke, Slovačke, Poljske, Švicarske i Danske.
U Kumrovcu se u petak otvara hrvatsko, ali i prvenstvo Centralnoeuropske zone u reliju. Za deveti INA Rally Kumrovec prijavljeno je 69 posada među kojima je 10 automobila klase R5, kolokvijalno nazivane WRC2. Rekordan je i broj zemalja odakle su se prijavile posade.

- Počinje u petak u Kumrovcu gdje ćemo od 13 do 15 sati imati probni brzinski ispit tzv. shakedown. Poslije toga startamo iz Kumrovca i idemo prema Termama Tuhelj gdje ćemo na parkiralištu vozi dva brzinska ispita, jedan je u 16.44, a drugi u 19 sati. Sutradan ujutro u subotu od 9.15 imamo svečani start u Muzeju Staro Selo u samom centru  Kumrovca. Nakon toga ćemo voziti šest brzinskih ispita, tri u Kumrovcu i tri u Zagorskim Selima, rekao je  direktor natjecanja Rally Kumrovec Željko Štefanić.

Uz već tradicionalne posjetitelje Kumrovca, ove godine prvi put stižu automobilisti iz Češke, Slovačke, Poljske, Švicarske i Danske. Pokušat će prekinuti dominaciju Austrijanaca, koji su pobijedili na posljednja tri relija u Kumrovcu.

- Popratnog sadržaja u Zagorju sva sreća ima. Imaju jako dobru gastronomsku ponudu, štrukle su poznato zagorsko jelo, i automobilisti koji dolaze iz Hrvatske jako se vesele zagorskim štruklama. "Dok je tog Kumrovca, ja sam sigurno tamo. Ako ničega, zbog štrukli", govore mi Dubrovčani i Istrijani. Sve je to dostupno i gledateljima koji se obično najviše okupljaju na školskom igralištu u Kumrovcu gdje je publika na povišenom i sigurnom, dodao je  zamjenik direktora natjecanja Rally Kumrovec Goran Vujisić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!