20:33 / 23.07.2020.

Autor: Hina

NHL: Stiže Seattle Kraken

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Radi se o prilično jedinstvenom imenu u sportu jer imena većine klubova završava na s, a usto ima i mnogo poveznica sa Seattleom.
Nova NHL momčad, koja će se priključiti u američko-kanadsku profesionalnu ligu u hokeju na ledu u sezoni 2021/22. zvat će se Seattle Kraken, objavljeno je u četvrtak.

Osim novoga imena, momčad iz Seattlea prezentirala je i logo te boje dresova. Momčad iz Seattle imenovana je po mitološkoj morskoj zvijeri, pa je i za osnovnu boju dresa izabrana tamnoplava boja, dok je logo u obliku slova S koje podsjeća na morsku zmiju.
Prema riječima Izvršnog predsjednika kluba Toda Leiwekea, više od 1000 imena spominjalo se u anketama, a Kraken je bio favorit većine navijača.
- Radi se o prilično jedinstvenom imenu u sportu jer imena većine klubova završava na s, a usto ima i mnogo poveznica sa Seattleom. Prvenstveno s našom morskom povijesti, pa stoga što smo okruženi s mnogo vode, a također je Kraken mitološko biće koje je već dugo vremena prisutno u folkloru pacifičkog sjeverozapada. Očekujemo kako će mističnost, intenzitet i snaga koji se vezuju uz Krakena biti i stil na koji će naša momčad igrati, izjavio je suvlasnik kluba Andy Jassy.
Seattle Kraken 32. je momčad u NHL-u, a ligi će se pridružiti samo četiri godine nakon što su Vegas Golden Knightsi postali 31. NHL sastav. Sastavu iz Seattlea bit će teško ponoviti sjajnu debitantsku sezonu koju su imali Golden Knightsi koji su stigli do velikog finala u kojem su izgubili od Washington Capitalsa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!