NHL se od sljedeće sezone vraća u stari format

13.07.2021.

15:42

Autor: K.L./Hina

Pobjednička parada Tampa Bay Lightininga

Pobjednička parada Tampa Bay Lightininga

Foto: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports / REUTERS

Vodstvo sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL) predviđa da će se u sljedećoj sezoni (2021./2022.) vratiti u stari format od 82 utakmice i na staru podjelu klubova u dvije konferencije i četiri divizije (Metropolitanska i Atlantska na Istoku, Centralna i Pacifička na Zapadu).

U tek završenoj sezoni osnovni dio sezone je imao 56 utakmica, a klubovi su bili podijeljeni u četiri skupine. Doigravanje je bilo izvedeno tako da su prva dva kola bila igrana unutar skupina, a pobjednik svake skupine je dao predstavnika za polufinale. Tampa Bay Lightning su drugu godinu zaredom osvojili Stanley Cup.

Prema nacrtu kalendara koji je predstavljen na sastanku povjerenika lige Garyja Bettmana s klupskim direktorima, predviđen je početak osnovnog dijela sezone u listopadu 2021., a završetak u travnju 2022., nakon čega će uslijediti doigravanje za Stanley Cup.

Nacrt je napravljen u dvije inačice, od kojih jedna sadržava mogućnost nastupa NHL igrača na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022., o čemu vodstvo lige, Sindikat NHL igrača i Međunarodni olimpijski odbor (MOO) još moraju postići dogovor.

Uvjet za provedbu cijelog plana je potpuna procijepljenost među igračima, što bi im omogućilo neograničenu slobodu kretanja i oslobodilo ih obveze testiranja.

Jedina promjena u sastavima divizija u odnosu na stanje prije izbijanja pandemije, je već prije planirano preseljenje momčadi Arizona Coyotesa u Centralnu diviziju, kako bi se u Pacifičkoj diviziji napravilo mjesta za novog NHL člana Seattle Kraken.

Tako će od sljedeće sezone svaka divizija biti sastavljena od osam momčadi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!