22:42 / 19.03.2019.

Autor: Hina

NHL prvaci idu na prijem kod Trumpa

Donald Trump

Donald Trump

Foto: - / -

Prvaci NHL lige hokejaši Washington Capitalsa prihvatili su poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa i u ponedjeljak će prisustvovati primanju u Bijeloj kući.
Prvaci NHL lige hokejaši Washington Capitalsa prihvatili su poziv američkog predsjednika Donalda Trumpa i u ponedjeljak će prisustvovati primanju u Bijeloj kući.

Za razliku od prvaka NBA lige Golden State Warriorsa i lanjskih NFL prvaka Philadelphia Eaglesa koji nisu željeli posjetiti Trumpa, Capitalsi će nastaviti američku tradiciju posjete Bijele kuće nakon osvajanja naslova prvaka.
- Radujem se tome, jedva čekam posjet Bijeloj kući. Nikada nisam bio tamo, želim sve fotografirati i siguran sam kako će biti zabavno, kazao je najkorisniji igrač finala Aleks Ovečkin.
Capitalsi su prvi prvaci koji dolaze iz Washingtona iz četiri glavne sjevernoameričke lige (NBA, NFL, NHL, MLB) od Redskinsa 1992. godine.
Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi jednoglasno su odlučili ne ići na prijem kod predsjednika Trumpa. Prošle godine je planirano i da prvaci NFL-a iz 2018. Philadelphia Eaglesi nakon osvajanja Super Bowla posjete Trumpa, ali su na to pristala samo dvojica igrača, pa je Trump otkazao poziv večer prije skupa.
Nakon što su New England Patriotsi u veljači ove godine osvojili Super Bowl nekoliko igrača je najavilo kako neće ići u posjet Trumpu. Prvaci MLB-a Boston Red Soxi posjetit će Bijelu kuću 9. svibnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!