21:02 / 18.05.2020.

Autor: I.L./Hina

NHL pokušava organizirati doigravanje u dva grada

Colorado - Tampa Bay (Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Colorado - Tampa Bay (Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

Gotovo zasigurno će jedna skupina klubova igrati u Las Vegasu.
Vodstvo sjevernoameričke Nacionalne hokejaške lige (NHL) razmatra nastavak sezone doigravanjem za Stanley Cup, u kojem bi umjesto uobičajenih 16 klubova sudjelovalo njih 24, po 12 podijeljenih u dva grada domaćina.

Povjerenik NHL-a Gary Bettman u više je navrata izjavio da je vodstvo lige odlučno završiti prekinutu sezonu doigravanjem. Razmatrano je više scenarija, među ostalim i standardni sa 16 momčadi te prošireni s 20, ali kao najvjerojatnija opcija nameće se igranje u dva grada s po 12 klubova u svakom.

Gotovo zasigurno će jedna skupina klubova igrati u Las Vegasu, gdje je cijeli jedan resort spojen s dvoranom i mogao bi biti ekskluzivno namijenjen boravku igrača i klupskih zaposlenika.

Natjecanje u NHL-u je prekinuto 12. ožujka, kad su do kraja osnovnog dijela sezone momčadi imale između 11 i 14 utakmica za odigrati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!