17:34 / 24.08.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

NFL: Zbog pogreške laboratorija 77 pozitivnih testova ipak negativno

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Naknadno se pokazalo kako su uzorci bili kontaminirani tijekom pripreme.
Čak 77 pozitivnih testova na koronavirus u klubovima NFL-a na koncu su ipak negativni, a cijela drama je nastala zbog pogreške jednog od laboratorija u kojima su testirani igrači, treneri i članovi stožera.

U zadnjoj rundi testiranja u NFL-u bilo je čak 77 pozitivnih nalaza u 11 klubova, najviše u redovima Minnesota Vikingsa (12), New York Jetsa (10) i Chicago Bearsa (9). Međutim, naknadno se pokazalo kako su uzorci kontaminirani tijekom pripreme.

NFL je ponovno testirao 77 izvornih uzoraka, a svi su bili negativni.

- Definitivno je bolje da se to dogodilo sada, nego za tri tjedna, rekao je generalni direktor Buffalo Billsa Brandon Beane.

Prema protokolu koji su dogovorili NFL i Udruženje igrača, 77 pojedinaca - igrača, trenera i nekih članova osoblja - mogli bi već sutra nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

BioReference, koji je NFL angažirao da provede sva svoja ispitivanja COVID-19, koristi pet laboratorija širom zemlje za obradu dnevnih testova u ligi, a pogreška se pojavila u laboratoriju u New Jerseyju.

- Naša istraga je pokazala da su lažni pozitivni rezultati, uzrokovani izoliranom kontaminacijom tijekom pripreme ispitivanja u laboratoriju u New Jerseyju. Izuzeti su reagensi, analizatori i osoblje kao mogući uzroci, a sve osobe pogođene ovim slučajem su informirane, poručili su iz kompanije.

Od ponedjeljka ujutro, na popisu COVID-19 ostala su samo tri igrača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!