10:16 / 28.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

NFL razvija kacige za zaštitu od koronavirusa

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

NFL želi napraviti kacige koje će igračima pružiti jednaku zaštitu kao i kirurška maska jer sadašnja oprema ne pokriva nos i usta.
National Football League (NFL) razvija kacige za zaštitu igrača od koronavirusa, objavili su čelnici lige.

NFL želi napraviti kacige koje će igračima pružiti jednaku zaštitu kao i kirurška maska jer sadašnja oprema ne pokriva nos i usta.

Nova zaštita uključivala bi materijal N95 koji može filtrirati onečišćenja poput prašine, magle i isparavanja. Navodno je rad na maskama za lice unutar kaciga dovoljno daleko odmaknuo pa će vjerojatno postojati preporuka da ih se koristi kada krene predsezona u kolovozu.

- Predložio sam da razmotrimo nove načine kako nositi kacige s maskama za lice kako bi spriječili širenje virusa, rekao je direktor medicinske službe Udruge igrača NFL-a Thom Mayer u podcastu s Adamom Schefterom.

Dodao je kako ligaški inženjeri i tvrtka za sportsku opremu Oakley već testiraju modele.

- Već imamo neke prototipove. Neki od njih, kad ih prvi put pogledate, pomislite 'ne, ne', jer niste naviknuli to vidjeti. Međutim, moraju biti udobni za igrače i moraju biti sigurni, rekao je Mayer.

NFL liga bi trebala započeti predsezonom u kolovozu, ali nije donesena odluka hoće li navijači biti dozvoljeni na stadionima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!