NFL postrožio protokol vezan uz sprečavanje širenja koronavirusa

19.11.2020.

10:46

Autor: K.L./Hina

default error photo
Do kraja NFL sezone ostalo je još sedam kola, a velika većina momčadi iskoristila je slobodan tjedan pa više nema mogućnosti odgađanja utakmica.
Vodstvo američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL) za završni je dio sezone postrožilo protokole kojih se klubovi moraju pridržavati vezano uz sprečavanje širenja pandemije kronavirusa.

- Nadolazeći blagdani, počevši s Danom zahvalnosti sljedećeg tjedna, donose nove rizike izloženosti zarazi te ih stoga moramo spriječiti. Kako imamo vrlo sofisticiran program testiranja na dnevnoj bazi, znamo kada virus prodre u prostore kojima se služimo, a usto i podvlači važnost pronalaženja kontakata kako bi se oni minimalizirali u našim prostorima, stoji u objavi provjerenika lige Rogera Goodella.

Prema intenzivnom protokolu, kojega će se morati držati sve momčadi, navedeno je:

- maske za lice moraju se nositi tijekom svog vremena provedenog u svim prostorima kojima se momčadi koriste, uključujući i igralište za trening
- svi sastanci održavaju se virtualno ukoliko nisu na otvorenom
- svi igrači i treneri pri ulasku u klupske prostore moraju imati negativan test od dan ranije
- ne preporuča se korisštenje svlačionica u danima kada nema utakmica
- hrana se poslužuje na način 'uzmi i odlazi'
- ograničava se broj osoba u teretanama

Do kraja NFL sezone ostalo je još sedam kola, a velika većina momčadi iskoristila je slobodan tjedan pa više nema mogućnosti odgađanja utakmica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!