15:02 / 02.02.2022.

Autor: K.L./Hina

NFL momčad dobila novo ime

NFL - ilustracija

NFL - ilustracija

Foto: Kirby Lee-USA TODAY Sports / REUTERS

Američka profesionalna momčad u američkom nogometu iz Washingtona od srijede ima novo ime, a to je Commanders, objavljeno je u srijedu.

Momčad koja je osnovana još 1932. godine u Bostonu kao Braves, od 1933. do ljeta 2020. je nosila ime Redskins, no onda je zbog pritiska javnosti i sponzora morala odustati od tog imena zbog rasističkih konotacija koje je ono imalo.

U posljednje dvije sezone tako je sastav iz Washingtona u NFL-u nastupao pod imenom Washington Football Team.

- Novi identitet kluba utjelovljuje najjače aspekte Washingtonove priče i odaje počast bogatoj klupskoj povijesti i kulturi koju su utemeljili igrači koji su uzimali stvari u svoje ruke kako bi ostvarili uspjeh te razbili barijere kako na terenu tako i izvan njega. Novo ime je rezultat 18-mjesečnog procesa s navijačima, bivšim i sadašnjim igračima i vođama zajednica diljem grada Washingtona te država Maryland i Virginia, stoji između ostaloga u priopćenju kluba.

Klupske boje ostat će tamnocrvena i zlatna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!