23:13 / 04.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

NFL draft 'od kuće', Trump: Sezona će početi na vrijeme

Donald Trump (REUTERS/Joshua Roberts)

Donald Trump (REUTERS/Joshua Roberts)

Foto: - / REUTERS

Draft Nacionalne lige u američkom nogometu održat će se po rasporedu, no ne u Las Vegasu kao što je planirano.
Draft Nacionalne lige u američkom nogometu (NFL) održat će se po rasporedu, poručio je povjerenik lige Roger Goodell, ali ne kao što je planirano u Las Vegasu, 'već od kuće', doznaje ESPN.

Draft se trebao održati od 23. do 25. travnja u Las Vegasu, no epidemija koronavirusa koja trese SAD pokvarila je planove vodstvu lige. Igrači će, umjesto puta u 'grad kocke', na draftu sudjelovati iz svojih domova.

NFL traži nacrt za daljinsko sudjelovanje u najvećem događaju u kalendaru lige izvan terena i u tijeku su rasprave s glavnim uredom lige o tome hoće li ovaj format dobiti zeleno svjetlo.

Bilo je i preporuka o odgodi drafta jer je dio generalnih menadžera izrazio zabrinutost da u ovom trenutnom okruženju, s otkazivanjem izvansezonskih aktivnosti i zatvaranjem stadiona, neće biti dovoljno vremena za fizičko i psiholoških testiranje, te dobivanje daljnjih provjerenih informacija o igračima.

Cincinnati Bengals imaju pravo na prvi izbor nakon što su sezonu 2019. završili sa 2-14. Njihov odabir pratit će Washington Redskins, Detroit Lions, New York Giants, Miami Dolphins, Los Angeles Chargers, Carolina Panthers, Arizona Cardinals, Jacksonville Jaguars i Cleveland Browns. Pobjednici Super Bowla Kansas City Chiefs birat će posljednji u prvom krugu, 32. ukupno.

ESPN doznaje kako je u subotu američki predsjednik Donald Trump održao videokonferenciju s komesarima velikih američkih liga na kojoj je naglasio kako vjeruje da bi sezona NFL-a trebala započeti na vrijeme u rujnu.

Trump je također pokrenuo ideju da lige rade zajedno na lobiranju za porezne olakšice koje bi dale mogućnost odbitka koncesija i ulaznica od poreza, kako bi se navijačima pomoglo da se brže vrate na stadion.

U razgovoru su sudjelovali vodeći ljudi NFL-a, NBA-e, Major League Baseballa, NHL-a, Major League Soccera, WNBA, WWE-a, PGA Toura, LPGA, UFC-a, IndyCara i Breeders' Cupa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!