Neprjajeva i Klaebo pobjednici Tour de Skija

04.01.2022.

18:47

Autor: HRT/Hina

Johannes Hoesflot Klaebo

Johannes Hoesflot Klaebo

Foto: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com

Ruskinja Natalija Neprjajeva i Norvežanin Johannes Hoefslot Klaebo pobjednici su ovogodišnjeg, 16. izdanja novogodišnjeg natjecanja u skijaškom trčanju "Tour de Skija" završenog u utorak u Val di Fiemmeu.

Neprjajeva je do svoje prve ukupne pobjede stigla četvrtim mjestom u posljednjoj, šestoj etapi, 10 kilometara dugačkoj utrci u Val di Fiemmeu tijekom kojega su natjecateljice morale svladati 3.6 kilometara dugačak uspon koji je na nekim dijelovima pod nagibom od 30 posto, dok je Klaebo do svog drugog naslova, najbolji je bio i 2019. godine, stigao petim mjestom u Val di Fiemmeu na istoj dionici koju su pred sobom imale i skijašice.


Neprjajeva je ciljem prošla sa 32.3 sekunde slabijim rezultatom od pobjednice Norvežanke Heidi Weng, odnosno 25.3 sekunde iza druge Šveđanke Ebbe Andersson, no u ukupnom redoslijedu zadržala je 46.7 sekundi bolje vrijeme od Andersson, odnosno 1:07.7 minuta od Weng.


 Klaebo je u utorak za pobjednikom, sunarodnjakom Sjurom Roetheom zaostao 34.9 sekundi, no i to mu je bilo dovoljno da u ukupnom redoslijedu zadrži 2:03.2 minute prednosti ispred drugog Rusa Aleksandra Boljšunova, odnosno 3:14.5 minuta ispred trećeg Finca Iive Niskanena


Neprjajeva i Klaebo vodeći su i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!