09:06 / 16.06.2020.

Autor: A.M./Hina

Nema odgode: Rusija mora platiti kaznu za doping do 1. srpnja

Ilustracija (Foto: Marin Tironi)

Ilustracija (Foto: Marin Tironi)

Foto: - / -

Svjetska atletska federacija odbila je zahtjev Ruskog atletskog saveza (RUSAF) za odgodu plaćanja novčane kazne za sustavni doping u iznosu od pet milijuna dolara.
Svjetska atletska federacija  odbila je zahtjev Ruskog atletskog saveza (RUSAF) za odgodu plaćanja novčane kazne za sustavni doping u iznosu od pet milijuna dolara.
World Atletics je u ožujku kaznio RUSAF sa 10 milijuna dolara zbog kršenja antidoping pravila, a pola toga iznosa Rusi moraju platiti do 1. srpnja. U suprotnom ruskim atletičarima neće biti dozvoljen nastup na natjecanjima, uključujući i Olimpijskim igrama, kao neutralnim sportašima.
Glasnogovornica World Atletics Nicole Jeffery izjavila kako je krovno atletsko tijelo primilo zahtjev ruske atletske federacije za odgodu plaćanja, ali je zahtjev odbijen. . Rok za isplatu je 1. srpnja 2020., rekla je.
Dopredsjednik RUSAF-a Eduard Bezuglov izjavio je kako nemaju sredstva za plaćanje novčane kazne.
Prošlog je tjedna nekoliko ruskih sportaša, uključujući i skakačicu u vis Mariju Lasitskene, pozvalo sportske vlasti da plate kaznu od pet milijuna dolara kako bi im omogućili sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Svjetska atletska federacija je Rusiju suspendirala 2015. zbog brojnih skandala s dopingom.
Posljednje izvješće Radne skupine World Atletics u studenom prošle godine dovelo je do toga da je Vijeće suspendiralo proces vraćanja Rusije zbog optužbi protiv ruskih dužnosnika da su opstruirali antidoping istragu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!