Neja Filipič slavila na Trgu bana Jelačića

09.09.2022.

15:47

Autor: I.L./Hina/HRT

Neja Filipič

Neja Filipič

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Memorijal Borisa Hanžekovića - Continental Tour Gold atletski miting počeo je u petak u Zagrebu skakačkim natjecanjima na Trgu bana Jelačića.

Središnji zagrebački trg u petak će ugostiti troskokašice, motkašice i skakače u dalj.


Prve su nastupile troskokašice, a pobijedila je Slovenka Neja Filipič s rezultatom 14.38 m. Druga je bila Talijanka Ottavia Cestonaro sa 13.61 m, dok je treće mjesto osvojila hrvatska atletičarka Paola Borović skočivši 13.42 m.


Četvrta je bila Magdalena Perić (12.47), a peta još jedna hrvatska predstavnica Marija Ivanković (12.26).


Slovenka Filipič, zlatna na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, bila je favoritkinja za pobjedu. Nakon prve serije bila je druga sa 13.29 m, a vodstvo je preuzela u trećoj seriji skočivši pobjednički skok.


U petak će u središtu Zagreba još nastupiti skakačice s motkom (16.10), te skakači u dalj (18.20).


Program se nastavlja u subotu kada će pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu biti održano natjecanje u bacanju kugle (19.00), a preostale discipline mitinga održat će se u nedjelju na stadionu Mladosti s početkom u 16.30 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!