Nataša Ravnić i Hrvoje Marinović osvojili zlato

25.05.2022.

23:40

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: ESB Professional / Shutterstock

Od 22. do 28. svibnja u estonskom gradu Elva održava se VIII. Svjetsko pojedinačno kuglačko prvenstvo za žene i muškarce u disciplinama pojedinačno, sprint i tandem mix. U srijedu su bili na rasporedu tandemi mix, a hrvatski predstavnici su osvojili dvije medalje. Kuglači Nataša Ravnić i Hrvoje Marinović osvojili su zlato, a Venesa Bogdanović i Alen Kujundžić broncu.

Ravnić/Marinović su na putu do finala pobijedili Rumunje, Talijane, a u polufinalu i kolege iz reprezentacije Venesu Bogdanović i Alena Kujundžića. U finalu su bili uvjerljivi i protiv Mađara Edit Sass i Zoltana Moricza sa 2-0.


Bogdanović i Kujundžić su na koncu bili treći, kao i Austrijanci Fiona Steiner i Markus Vsetecka.


Nakon odigranih kvalifikacija u razigravanje od 32 najboljih kuglačica i kuglača u razigravanje su ušle Matea Juričić (649), Ines Maričić (615), Gal Valentina (610) i Milana Pavlic (602), a od kuglača u razigravanje će Alen Kujundžić (712), Hrvoje Marinović (672), Bojan Vlakevski (657), Luka Bolanča (634) i Matija Mance (633).


Druga runda pojedinačnog natjecanja je na redu 26. svibnja, osmina finala i četvrtfinale dan kasnije, a u subotu 28. svibnja na redu su polufinale i finale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!