16:24 / 11.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Nastavljaju se otpuštanja u svijetu Formule 1

Foto: REUTERS/Albert Gea

Foto: REUTERS/Albert Gea

Foto: - / REUTERS

Momčad Renaulta privremeno otpustila zaposlene u svojoj britanskoj ispostavi.
Francuska momčad Formule 1 Renault objavila je da je privremeno otpustila većinu zaposlenih u svojoj britanskoj ispostavi u Enstoneu (Oxfordshire), odnosno da će biti na plaćenom odmoru do kraja svibnja.

To bi trebalo omogućiti da svi zaposleni u Enstoneu primaju 80 posto svojih plaća. Dio novca osigurat će Renault, a preostali iznos namaknut će se kroz program britanske vlade za radnike koji su na prisilnom odmoru zbog pandemije koronavirusa.

 Renault je uveo mjere štednje i u svojoj tvornici u Viry-Chatillonu, blizu Pariza, gdje se rade motori za njihove bolide. Radnici u toj tvornici su od 6. travnja privremeno zaposleni na pola radnog vremena, i ta će mjera trajati do kraja lipnja.

Renault je četvrta momčad Formule 1 koja je zbog koronavirusa privremeno otpustila veliki dio svojih radnika. To su već učinili McLaren, Williams i Racing Point.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!