19:37 / 11.01.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Nasser al-Attiyah sve bliži četvrtom naslovu

Rally Dakar

Rally Dakar

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock

Katarski automobilist Nasser al-Attiyah (Toyota) sve je bliži svom četvrtom naslovu pobjednika Relija Dakar, nakon što je stigao kao treći na cilj devete etape, ali je i time povećao prednost ispred najbližeg pratitelja, Francuza Sebastiena Loeba (Prodrive), koja tri dana prije završetka iznosi više od 39 minuta.

Na jednoj od kraćih etapa (287 km), voženoj u okolici Wadija ad-Dawasira, Loeb je osvojio peto mjesto i u odnosu na al-Attiyaha izgubio još jednu minutu pa sad samo neki veći kvar može spriječiti katarskog vozača na putu prema ukupnoj pobjedi koju je prethodno ostvario 2011., 2015. i 2019.

Pobjedu u 9. etapi odnio je Južnoafrikanac Giniel De Villiers (Toyota) koji je do cilja stigao za dva sata, 23 minute i osam sekundi. Drugi je bio njegov sunarodnjak Henk Lategan (Toyota) koji je bio sporiji za devet sekundi.

Kod motociklista je pitanje pobjednika potpuno otvoreno. U devetoj etapi je najbrži bio Čileanac Jose Cornejo Florimo (Honda) koji je do cilja stigao za dva sata, 29 minuta i 30 sekundi, ali nije u igri za ukupnu pobjedu.

Austrijanac Matthias Walkner (KTM) je osvojio četvrto mjesto, ali to mu je bilo dovoljno za preuzimanje vodeće pozicije, jer je Britanac Sam Sunderland (KTM) bio tek 14. u ovoj etapi i zaostao više od osam minuta za pobjednikom pa sada za Walknerom zaostaje 2:12 minuta.

Treći je sa zaostatkom od 3:56 minuta Francuz Adrien Van Beveren (Yamaha).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!