17:57 / 15.11.2020.

Autor: Blanka Uzelac/Sport/TVD2/I.Ž.K./HRT

NASCAR: Izraelac Alon Day slavio na Grobniku

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na Grobniku je završena automobilistička utrka NASCAR GP.
Na Grobniku je završena automobilistička utrka NASCAR GP. U kategoriji profesionalnih vozača pobijedio je Izraelac Alon Day. Od 20 vozača, četvorica nisu završila utrku. Među njima i naš Niko Pulić.

Brzinom i do 240 kilometara na sat, grobničkom pistom vozilo se 17 krugova. Naš predstavnik Niko Pulić imao je nezgodu u desetom krugu, a prvi je na cilj stigao Izraelac.

- Staza je vrlo dobra. Sretan sam što sam pobijedio u utrci, koja se ovdje održava prvi put u povijesti. Ekipa je odlična, vožnja je protekla savršeno. Veselim se idućoj utrci, izjavio je pobjednik Alon Day.

Hrvatska pregovara s NASCAR-om Europe da se utrka na Grobniku održi i iduće godine.

- Ni jučer niti danas nije bilo nijednog organizacijskog propusta. Naravno da su oni s tim izuzetno zadovoljni, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

- Automotodrom Grobnik zaslužuje ovakvu kvalitetnu manifestaciju i utrku, ali cijela Hrvatska, kaže Zrinko Gregurek, član World Motosport Councila.

Podsjetimo, NASCAR se trebao održati u Češkoj, ali zbog lockdowna u toj zemlji ta iznimna čast pripala je Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!