11:49 / 09.04.2018.

Autor: I.L.K./Hina

Nakon pada u utrci preminuo mladi belgijski biciklist

Sreenshot: twitter

Sreenshot: twitter

Foto: - / -

Mladi Belgijac zadobio je teške ozljede prilikom pada tijekom utrke Paris-Roubaix. Odmah nakon toga je prebačen u bolnicu u Lilleu.
Belgijski biciklist Michael Goolaerts, koji je sudjelovao u utrci Paris-Roubaix, preminuo je u nedjelju navečer u bolnici u Lilleu od srčanog udara, objavila je njegova momčad Veranda's Willems-Crelan.

S nezamislivom tugom vam moramo javiti da je naš biciklist i prijatelj Michael Goolaerts preminuo, objavila je momčad Véranda's Willems.

Mladi 23-godišnji Belgijac zadobio je teške ozljede prilikom pada tijekom nedjeljne utrke Paris-Roubaix. Odmah nakon toga je prebačen u bolnicu u Lilleu.

Preminuo je u nedjelju navečer u 22.40 sati u bolnici u Lilleu i uz njega su bili članovi  njegove obitelji uz koje su sada naše misli. Uzrok smrti je srčani udar. Svaka medicinska pomoć bila je beskorisna, dodaje Vérandas Willems u priopćenju.

Za mladog biciklista to je bio prvi nastup na utrci Paris-Roubaix. Pronađen je kako beživotno leži na tlu u drugom sektoru, blizu Vieslya, stotinjak kilometara od starta u Compigne. Tijekom izravnog prijenosa utrke na snimci se vidjelo kako liječnička služba nesretnom vozaču daje umjetno disanje na cesti prije no što je prebačen u bolnicu.

Goolaerts je postao profesionalac 2014. kada nije imao još dvadeset godina u momčadi Vérandas Willems. Nakon godinu dana prešao je u Lotto gdje je bio dvije sezone, no onda se vratio u Verandas Willems.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!