13:19 / 12.05.2020.

Autor: A.M./Hina

Nakon Londona otkazano i finale Dijamantne lige u Zürichu

Ilustracija (Foto: Marin Tironi/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Marin Tironi/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Nedugo nakon što je objavljena vijest o otkazivanju mitinga Dijamantne lige u Londonu, istu odluku objavili su i organizatori finala ovog natjecanja u Zürichu.
Nedugo nakon što je objavljena vijest o otkazivanju mitinga Dijamantne lige u Londonu, istu odluku objavili su i organizatori finala ovog natjecanja, koje je od 9. do 11. rujna trebalo biti održano u Zürichu, a predstavljen je i revidirani kalendar s 11 umjesto s 15 natjecanja.
U Švicarskoj je na snazi zabrana masovnih događaja do kraja kolovoza te bi se, teoretski, trodnevna natjecanja (9. - 11. rujna) na dvije gradske lokacije i legendarnom Letzigrund stadionu u Zürichu mogla održati. No, organizatori misle da to nije moguće s obzirom na globalno stanje vezano za pandemiju izazvanu širenjem koronavirusa.

- Naravno da nam je žao što moramo otkazati finalno natjecanje, izjavio je sudirektor mitinga Christoph Joho.
Bude li situacija ponovno normalizirana, Zürich bi trebao biti domaćinom finala Dijamantne lige 2021. i 2022.
Organizatori Dijamantne lige u utorak su objavili i revidirani kalendar natjecanja u kojem se, umjesto prvotno planiranih 15, nalazi samo 11 mitinga, a sezona bi trebala početi 14. kolovoza u Monte Carlu. Prema originalnom rasporedu taj je miting trebao biti održan 10. srpnja.
Nakon toga bi uslijedila natjecanja u britanskom Gatesheadu (16. kolovoza), Stockholmu (23. kolovoza), Lausannei (2. rujna) i Bruxellesu (4. rujna). Pariz bi trebao biti domaćin 6. rujna, ali to još nije potvrđeno. Odgođeni miting u Rimu bi trebao biti održan 17. rujna, u Šangaju 19. rujna, dok bi u listopadu bila tri natjecanja: u američkom Eugeneu (4.10.), u Dohi (9.10.) i u još neobjavljenom kineskom gradu (17.10.).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!