Odbojkašicama nakon dugo vremena prilika za nove uspjehe

21.09.2022.

15:10

Autor: I.L./HRT

Božana Butigan

Božana Butigan

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / PIXSELL

Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u Nizozemsku. Sati ih dijele do prve utakmice 19. FIVB Svjetskog prvenstva. Hrvatska otvara prvenstvo utakmicom s Poljskom u petak 23. rujna u nizozemskom Anhremu u 18 sati. Nakon dvadeset godina Hrvatska ima priliku za nove uspjehe.

- Prvi dojmovi su zaista jako dobri i pozitivni. Preostala su dva dana do utakmice s Poljskom. Njih ćemo iskoristiti za maksimalnu adaptaciju. Vjerujem da ćemo biti spremni i napraviti jedno malo iznenađenje te u turnir krenuti pozitivno. Očekujemo dobru utakmicu i nadamo se da ćemo na najbolji mogući način prezentirati hrvatsku odbojku na Svjetskom prvenstvu, istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.  

Prvenstvo se u Poljskoj i Nizozemskoj igra od 23. rujna do 15. listopada. Uz Hrvatsku u Grupi B su Poljska, Turska, Dominikanska republika, Južna Koreja i Tajland.

- Nakon pet mjeseci rada i priprema stigli smo do šećera na kraju - Svjetskog prvenstva. Ekipa je jako motivirana. Preostaje nam da se pokažemo u najboljem svjetlu, da damo sve od sebe i doguramo što dalje, izjavila je reprezentativka Božana Butigan


Hrvatska nakon Poljske igra utakmicu protiv Tajlanda 28. rujna u 14 sati, 29. rujna u 17.30 protiv Turske te 1. listopada u 17.30 sati protiv Koreje. 


- Trenutno se nalazimo u Nizozemskoj gdje nas očekuju posljednji dani priprema prije početka Svjetskog prvenstva. Iza nas je dugo ljeto. Smatram da je cijela ekipa spremna da pokaže samo najbolje na ovom Svjetskom prvenstvu, zaključila je reprezentativka Martina Šamadan.

Za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu igraju: Klara Perić, Samanta Fabris, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Natalia Tomić i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!