15:45 / 05.06.2021.

Autor: I.L./HRT/Radio Osijek

Najduža špaga spojila šest gradova

Najduža špaga u Osijeku

Najduža špaga u Osijeku

Foto: - / Gimnastičko društvo Osijek - Žito

Osijek, Čakovec, Zagreb, Rijeka, Zadar i Split, ususret Svjetskom kupu u gimnastici DOBRO World Cupa Osijek 2021. (12. - 13. lipnja), povezali su se u najdužoj špagi koju su izveli gimnastičari iz tih šest hrvatskih gradova. Time je najavljen skup koji će za tjedan dana okupiti oko 300 sudionika.

Osječki gimnastičari, ali i oni koji su im se bili spremni pridružiti okupili su se kod Pješačkog mosta. I u drugim gradovima okupili su se na atraktivnim lokacijama točno u podne i to u Zagrebu na Jarunu, u Čakovcu- Stari grad Zrinskih, u Rijeci-Riječki lukobran, Zadar-Športski Centar Višnjik, kod dvorane Krešimira Ćosića te u Splitu-Zapadna obala, Obala kneza Branimira.

Najdužu špagu uoči gimnastičarskog Svjetskog kupa u Osijeku 450 sudionika premijerno je napravilo 2017. godine, njezina je duljina tada bila 600 metara, a atrakcija je dio popularizacije gimnastike, ali i sporta u cjelini. Godinu dana kasnije u tom je pothvatu sudjelovalo čak 530 sudionika iz brojnih sportskih i plesnih udruga iz cijele Slavonije, špaga se protezala od ulaska u Tvrđu ispred igrališta NK Elektra pa do ispred spomenika Pablu Picassu.

- U ime organizatora - Hrvatskog gimnastičkog saveza i Gimnastičkog društva Osijek - Žito - želimo se zahvaliti Gimnastičkom klubu Marjan u Splitu, Gimnastičkom klubu Salto iz Zadra, Gimnastičkom klubu Rijeka, Z.T.D. Hrvatski Sokol iz Zagreba, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec - Macan iz Čakovca i Turističkim zajednicama navedenih gradova na pomoći oko organizaciji Najduže špage, ističu organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!