Najbolji hrvatski gimnastičari dolaze u Osijek

12.05.2022.

16:29

Autor: I.L./HRT/HGS

Konferencija za medije DOBRO World Cup

Konferencija za medije DOBRO World Cup

Foto: - / Gimnastičko društvo Osijek - Žito

Pripreme za ovogodišnje, 13. izdanje Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku, koje će se održati od 9. do 12. lipnja, ušle su u završnu fazu. Sportski direktor natjecanja Vladimir Mađarević najavio je kako će nastupiti i svi najbolji hrvatski vježbači.

- Hrvatski gimnastički savez posljednjih 15-ak godina napravio je velike iskorake baš u međunarodnom smislu. Iza nas su dvije olimpijske medalje, četiri svjetske, devet europskih, Tin Srbić tri puta je proglašavam najboljim sportašem Hrvatske... Gimnastika u Hrvatskoj, a pogotovo u Osijeku već ima svoje mjesto i renome. Svake godine dolazi nam 30-ak zemalja iz cijeloga svijeta, iz godine u godinu nižemo rekorde po brojnosti sportaša, a do sada je na naš turnir došlo preko 1000 sportaša iz 80 zemalja svijeta. Što se tiče hrvatske reprezentacije za ovogodišnji turnir, predstavljat će nas oni najjači, aktualno olimpijsko srebro na preči Tin Srbić, legende naše gimnastike Filip Ude i Robert Seligman te mladi Aurel Benović, zatim Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Antea Ercegović. Uvijek očekujemo puno od naših sportaša u Osijeku i oni od sebe, ipak nastupaju pred domaćom publikom, a ove godine ponovno očekujemo punu dvoranu u onom najboljem sjaju kako to Osijek inače zna napraviti, rekao je Mađarević.

Konferencija za medije DOBRO World Cup

Konferencija za medije DOBRO World Cup

Foto: - / Gimnastičko društvo Osijek - Žito

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik najavio je i popratne aktivnosti koje će se održavati tijekom natjecanja Svjetskog kupa.

Ponosni smo što ćemo 13. put biti domaćin DOBRO World Cupa, ali ovaj put me posebno veseli što nam se publika vraća u dvoranu. Pozivam sve da 11. i 12. u finalne fane turnira doći u Gradski vrt i uživaju u pravom gimnastičkom spektaklu. Uz pomoć Ministarstva turizma i sporta u sklopu Svjetskog kupa ponovno ćemo okupiti i preko 200 hrvatskih licenciranih trenera i sudaca i osigurati im niz edukacija, organizirat ćemo i Skupštinu HGS-a, okupiti sve ono najbolje što nudi naša gimnastika. Kao najavu Svjetskog kupa ponovno ćemo organizirati Najdužu špagu na svijetu, a ove godine Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru pridružuje se i Dubrovnik. Svi ovi gradovi 28. svibnja u istom trenutku će sa stotinama mladih gimnastičara napraviti najdužu špagu na svijetu i najaviti Svjetski kup u Osijeku. Upravo tog tjedna Hrvatski gimnastički savez u Dubrovniku organizira sastanke Vijeća, Predsjedništva i Tehničkih odbora Međunarodnog gimnastičkog saveza (FIG), stoga nas čekaju izazovni tjedni u kojima će gimnastika vjerujem biti često spominjana. Ponosan sam što smo uz pomoć HOO-a, MINTS-a, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije pokazali i veliko srce te ćemo od Svjetskog kupa u Osijeku pa sve do kolovoza i Europskog prvenstva u Münchenu u Osijeku osigurati smještaj i treninge za preko 20 članova Ukrajinskog gimnastičkog saveza. Bit će to uzajamna pomoć, jer dolazi nam jedna od gimnastičkih velesila od kojih će i naši sportaši i treneri puno toga moći naučiti, kazao je Možnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!