Najbolji europski sportaši su Putellas i Duplantis

02.01.2023.

22:23

Autor: HRT/Hina

Alexia Putellas

Alexia Putellas

Foto: / Pressesports/ Alexis Reau / EXPA

Španjolska nogometašica Alexia Putellas i švedski skakač s motkom Armand Duplantis najbolji su europski sportaši za 2022. godinu u izboru Europskog odjela Međunarodne udruge sportskih novinara (AIPS), navodi slovenska novinska agencija STA.

U istom izboru, ali na svjetskoj razini, također je ranije pobijedila 28-godišnja Putellas, nogometašica Barcelone i španjolska reprezentativka. Za nju je ovo bila druga pobjeda u nizu, u europskim okvirima, u izboru AIPS-a.


Ovom prilikom Putellas je pobijedila ispred talijanske skijašice Federice Brignone i engleske nogometašice Beth Mead.


Mladi, 23-godišnji švedski skakač s motkom Duplantis po prvi puta u karijeri je osvojio ovu nagradu, a najveća konkurencija su mu bili francuski nogometaši. Drugi je bio napadač madridskog Reala Karim Benzema, inače posljednji osvajač Zlatne lopte, a treći igrač PSG-a Kylian Mbappe.


Bio je ovo 40. izbor od strane europskog odjela AIPS-a u kojem su sudjelovale 43 europske nacionalne asocijacije pa tako i hrvatska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!