19:35 / 03.01.2019.

Autor: HRT

Najbolja skijašica današnjice za HRT: Imam puno lijepih uspomena iz Zagreba

-

-

Foto: - / -

Najbolje svjetske skijašice okupljaju se u Zagrebu, koji je od danas svjetsko skijaško središte.
Najbolje svjetske skijašice okupljaju se u Zagrebu, koji je od danas svjetsko skijaško središte. Dva su dana do ženske utrke i borbe za prestižnu titulu Snježne kraljice.
Najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin voli stazu u Zagrebu. Tri je puta na Sljemenu bila najbrža. - Uvijek je lijepo vratiti se u Zagreb. Volim ovu stazu, uvijek je zabavno, publika je odlična. Zabavno je za promjenu biti u gradu, imam puno lijepih uspomena iz Zagreba. Zadovoljna sam sezonom, početak je godina, uzbuđena sam zbog utrka koje slijede.

Očekivanja od Snježne kraljice?

- Nemam puno očekivanja. Želim skijati brzo i agresivno, staza je odlična za slalom. Odlično se osjećam i želim zadržati taj dobar osjećaj, rekla je Shiffrin.

Sljeme ima posebno mjesto u karijeri Kanađanke Erin Mielznsky. Dva je puta u karijeri bila na postolju, od toga jednom na Sljemenu. Godine 2013. bila je treća.

Večeras su doputovale, sutra će se upoznati sa stazom i biti na izvlačenju startnih brojeva na Tomislavovu trgu, koje ćete od 18 sati moći pratiti na našem Drugom programu, a u subotu kreću u lov na krunu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!