Na Hanžeku jaka konkurencija na 800 metara

04.09.2021.

11:02

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Daniel Rowden

Daniel Rowden

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Utrka na 800 metara za atletičare na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića ponovno bi trebala biti vrlo zanimljiva.

Prošle godine ta je utrka ponudila velika uzbuđenja, a zbog trostruke pobjede britanskih trkača (Rowden, Giles i Wightman) izazvala je naročito veliku pozornost tamošnjih medija.

Ove godine bi na stadionu Mladosti mogli gledati još bolju utrku, a očekuje se i napad na rekord mitinga koji s 1:44.05 drži jedan od najboljih 800-metraša svih vremena Nijel Amos.

Startna lista sudionika ovogodišnjeg izdanja popularnog Hanžeka uistinu je impresivna. Uz Amela Tuku, aktualnog svjetskog doprvaka i finalista Olimpijskih igara u Tokiju, na listi su i sjajni Kenijci Elias Ngeny i Michael Saruni, inače dvoranski afrički rekorder na 800 metara. Obojica imaju osobne rekorde ispod 1:44.0. Tu je i jaka postava britanskih trkača: Elliot Giles, Daniel Rowden i Thomas Randolph, koji ponovno računaju na trostruku pobjedu u Zagrebu.

Na pobjedu će, svakako, računati i odlični Australac Peter Bol, također sudionik finalne utrke u Tokiju.

Budući da će "pacemaker" diktirati ritam za napad na rekord mitinga vrlo lako bi 14. rujna na Savi mogli prvi puta imati utrku na 800 metara ispod 1:44.0.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!