10:16 / 24.08.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

Na Hanžeku i osvajač tri olimpijske medalje

Kirani James

Kirani James

Foto: Lucy Nicholson / REUTERS

Jaku startnu listu trkača na 400 metara na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića predvodit će bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik Kirani James, objavili su organizatori.

James je jedini atletičar koji je tri puta trčao u olimpijskom finalu na 400 metara, pri čemu je sva tri puta osvojio i medalju: zlato u Londonu 2012., srebro u Rio de Janeiru 2016. i broncu ove godine u Tokiju. Osobni rekord mu je 43.74, a u polufinalnoj utrci u Tokiju trčao je 43.88.


- Veselim se što ću ovu sezonu okončati u Zagrebu. Bit će to moj prvi dolazak na ovaj miting, ali i u Hrvatsku. Uzbuđen sam zbog dolaska i očekujem da ću trčati brzo, svakako na razini novog rekorda mitinga. Prije toga me očekuju još dva nastupa na mitinzima Dijamantne lige u Bruxellesu i Zürichu. Za sada sam vrlo zadovoljan svojom sezonom i trećom olimpijskom medaljom, kazao je Kirani James.


Na stadionu Mladosti će, između ostalih, 14. rujna trčati i Isaac Makwala, koji je u Tokiju nastupio u finalu, a sa štafetom Bocvane 4x400 metara osvojio olimpijsku broncu, te Dariusz Kowaluk koji je osvojio zlato u mješovitoj poljskoj štafeti 4x400 metara.


Rekord Memorijala Borisa Hanžekovića na 400 metara od 2017. godine drži Amerikanac Gil Roberts s 44.94.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!