12:28 / 02.09.2020.

Autor: A.M./Hina

Na "Hanžeku" bez svlačionica i tuševa, dezinficiraju se i prepone

69. memorijal Borisa Hanžekovića 2019. godine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

69. memorijal Borisa Hanžekovića 2019. godine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Organizatori međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu, 70. Hanžekovićevog memorijala, objavili su kako će se on održati uz stroga epidemiološka pravila.
Organizatori međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu, 70. Hanžekovićevog memorijala koji će se održati 15. rujna na stadionu Mladosti uz Savu, objavili su kako će se on održati uz stroga epidemiološka pravila koja će vrijediti za sve koji se nađu na stadionu.
Pravilnik je izrađen na osnovu uputa Međunarodnog atletskog saveza (WA) i hrvatskih nadležnih propisa, a najvažnije je izdvojiti kako će maske morati nositi svi i svugdje osim sportaša na stazi, bacalištu ili skakalištu. Također, izrađeni su posebni protokoli za kretanje sportaša, trenera i službenih osoba, strani sportaši će moći doći u Zagreb samo s testom ne starijim od 48 sati, osim u iznimnim okolnostima, broj gledatelja sveden je na minimum, a tijekom natjecanja u bacanju kugle pokraj gradskih fontana dan ranije gledatelja neće biti uopće.
Usto, neće biti mogući bliski kontakti sportaša s ostalim osobama na mitingu, izuzev zdravstvenih službi po potrebi. Jedino će oni uz dopinšku kontrolu imati svoju prostoriju na stadionu. Na stadionu nema korištenja svlačionica, ormarića i tuševa, dok će se u trkačkim disciplinama u kojima se koriste startni blokovi ti blokovi dezinficirati, kao i prepone. U skoku u vis će se između skokova strunjaču i letvicu očistiti dezinfekcijskim sredstvom.
Ulaznice će biti u prodaji u ograničenom broju s obzirom na epidemiološke okolnosti. Prilikom preuzimanja ulaznica gledateljima će biti dodijeljen obrazac u koji je potrebno upisati tražene osobne podatke, te će ga predati prilikom ulaska na stadion. Cilj prikupljanja podataka je jasna evidencija osoba koje su boravile na stadionu u skladu s epidemiološkom situacijom koja to zahtijeva. Bez suglasnosti i predaje obrasca, ulazak na stadion neće biti moguć.
Ograničen će biti i broj novinara. Medijski centar bit će samo na tribini, a svi novinari će dobiti detaljan vodič o ponašanju u posebnim okolnostima. Neće biti konferencija za medije, a izjave najboljih sudionika mitinga novinari će pratiti putem video linka. Na terenu će moći biti najviše 12 fotoreportera.
69. memorijal Borisa Hanžekovića 2019. godine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

69. memorijal Borisa Hanžekovića 2019. godine (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!