Na automobilističkoj utrci QRR očekuje se 60 reli posada

08.03.2023.

18:20

Autor: I.L./HRT/Hina

Quattro River Rally na području Karlovačke županije

Quattro River Rally na području Karlovačke županije

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Trodnevna automobilistička manifestacija "Quattro River Rally" (QRR) održat će se u Karlovačkoj županiji tijekom vikenda na prijelazu s ožujka na travanj, očekuje se 60 reli posada, a riječ je o međunarodnom natjecanju Svjetske automobilističke federacije FIA.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u srijedu u Karlovcu rečeno je da su do sada potvrdile dolazak ekipe iz Hrvatske, Austrije, Irske, Francuske, Slovačke i Slovenije, među kojima ima vrlo istaknutih imena WRC2 posada, jer utrka prethodi Svjetskom prvenstvu WRC "Croatia Rally" pa će QRR iskoristili kao svoju pripremu za WRC.

- To QRR utrci daje dodatnu atraktivnost, rekao je predsjednik Auto klub "Delta" iz Zagreba Vladimir Golub, kluba koji je organizator utrke.

Karlovačka županija je i organizator i pokrovitelj utrke, a županica Martina Furdek Hajdin izrazila zadovoljstvo turističkim rezultatima tih utrka prošle godine. Rekla je da je odlična sinergija sporta i turizma, da se u ovoj županiji turizam ne događa samo sezonalno, te da su u predsezoni dobrodošle i utrke QRR i posebno Svjetsko reli prvenstvo WRC (20. - 23. travnja).

Pošto je Karlovac suorganizator i pokrovitelj QRR karlovački gradonačelnik Damir Mandić rekao da je prva manifestacija u godini, da otvara prozore i vrata za sve posjetitelje, da je puna adrenalina, te da svima želi da uživaju u automobilizmu, ali da prije svega želi sigurnost za sve.

Direktorica utrke Mirjana Šimek Bilić predstavila je detalje utrke i program pet brzinskih ispita pod nazivima rijeka Korana, Kupa, Dobra, Mrežnica i Rastoke.

- Vozit će se cestama Karlovca, Duge Rese, Slunja, Ozlja, Netretića, Barilovića i Generalskog Stola, a QRR je međunarodno natjecanje upisano Svjetske automobilističke federacije FIA, boduje se za, Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, za Prvenstvo Hrvatske u auto reli sportu, Alpe Adria Rally Cup i Alpe Adria Rally Trofej, te je ujedno i dio Otvorenog prvenstva Zagreba u auto reliju.

Reli vozač Željko Magličić vozio je prošle godine i QRR i WRC te je rekao danas na tiskovnoj konferenciji da će staze biti slične kao i prošle godine,te da je riječ o zahtjevnim cestama, ali da se WRC ni ne može održavati drugdje nego po teškim cestama. Poželio je da QRR postane dugovječna, tradicionalna utrka.

Popularni pjevač Sandi Cenov ujedno je i reli vozač, na utrci će biti predvozač, a na QRR-u će održati i koncert, te je pozvao publiku i na utrke i na popratne programe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!