Na 48. izdanju INA Delta Rallyja 61 posada

24.06.2022.

09:55

Autor: I.Ž.K./HRT/AK Delta

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

U organizaciji AK Delta od 24. do 26. lipnja održat će se najstarije, a poslije WRC-a Croatia Rallyja najteže i najpopularnije automobilističko natjecanje u Republici Hrvatskoj.

- Ovogodišnje izdanje 48. INA DELTA RALLY-a doživjelo je određeni redizajn. Tako će centar relija, ured, verifikacija, tehnički pregled, park vozača, ceremonijalni start i cilj biti u prostorima Centra za sigurnu vožnju Mičevec. Itinerer s osam brzinskih ispita lociran je u cijelosti na području Zagrebačke županije u Žumberačko samoborskom gorju te gradovima Jastrebarskom i Samoboru. Lista prijava za ovogodišnje izdanje broji 61 posadu iz devet zemalja, tako da nam ove godine uz hrvatske dolaze i posade iz Austrije, Slovenije, Srbije, Bugarske, Češke, Švedske, Mađarske i Danske, izvijestila je na konferenciji za medije direktorica relija Mirjana Šimek Bilić.

Ovogodišnje izdanje boduje se za European Rally Trophy (ERT), Prvenstvo Hrvatske (PH), Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske (MZPH), Prvenstvo Slovenije (PSLO) i Otvoreno prvenstvo Zagreba (OPZ).

- Nemjerljiv doprinos ovogodišnjem izdanju relija daju Grad Zagreb, Zagrebačka županija, gradovi Jastrebarsko, Samobor i Velika Gorica, te glavni sponzor INA industrija nafte Zagreb i brojni drugi sponzori. Isto tako svoj obol u tehničkoj realizaciji daju ekipe Hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Vatrogasne zajednice Samobora i Velike Gorice, te DVD Jastrebarsko s pripadajućim lokalnim DVD-ima. Posebno bih istaknuo brojnu ekipu sudaca zagrebačkih AK Delta kao organizatora, Delta sport i Delta logistika kao tehničkih surealizatora, te 300-tinjak redara i volontera, rekao je direktor natjecanja Mato Šebalj.

Uz direktoricu relija Mirjanu Šimek Bilić i direktora natjecanja Matu Šebalja na konferenciji za medije bili su prisutni i predsjednik kluba Delta Vlado Golub, gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner te vozači Simon Wagner i Juraj Šebalj.

Vozački dvojac najavio je izuzetno zahtjevan reli, s mnoštvom zamki na brzinskim ispitima.

- Onaj tko neće bušiti gume taj će ostvariti dobar rezultat, rekao je višestruki prvak Juraj Šebalj.  Austrijanac Simon Wagner nastupa po prvi puta na ovome natjecanju iako je već gostovao na nekoliko relija u Hrvatskoj. Naglasio je da mu se sviđa konfiguracija brzinskih ispita, ali da će više o samome reliju moći reći nakon upoznavanja staze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!