19:42 / 09.05.2019.

Autor: A.M./Hina

Mužinić zlatna na Otvorenom prvenstvu Slovenije

Anđela Mužinić (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Anđela Mužinić (Foto: Marko Prpić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska paraolimpijka Anđela Mužinić osvojila je zlatnu medalju na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom.
Hrvatska paraolimpijka Anđela Mužinić osvojila je zlatnu medalju na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije u Laškom.
Mužinić je do zlata došla pobijedivši u finalu Koreanku Lee Mi Gyu sa 3-1, a prije toga u polufinalu svjetsku prvakinju Kineskinju Xue Juan sa 3-2.
- Ovo je za mene jako uspješan turnir, jer po broju sportaša i zemalja svakako ga možemo svrstati u neslužbeno prvenstvo svijeta. Odigrala sam dosta mečeva, a najvažnije što sam imala dosta mečeva s Korejankama i Kineskinjama koje svakako spadaju u najjaču svjetsku konkurenciju. Iako sam u grupi zabilježila prvi poraz u nastavku turnira sam doista odlično odigrala, kazala je Mužinić.
Mladu Splićanku sada očekuje nastup u ekipnoj konkurenciji s Helenom Dretar Karić s kojom je na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila srebro.
- Cilj nam je ući u polufinale i tada se boriti za samo finale, kazala je Anđela dodavši: - Ove sezone mi je cilj zauzeti četvrto mjesto na svjetskoj rang listi. Mislim da sam na dobrom putu, jer naporno radimo i nakon Slovenije ćemo pojačati rad na segmentima igre u kojima svakako trebam napredovati. Vjerujem da ćemo na kraju godine ostvariti sve svoje sportske ciljeve na putu za POI koje su iduće godine u Tokiju, poručila je Mužinić.
Na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Slovenije nastupa 448 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 46 zemalja, a hrvatske boje brane deset stolnotenisačica i stolnotenisača.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!