17:00 / 19.07.2020.

Autor: A.M./Hina

MotoGP: Marquez u teškom padu slomio ruku, mora na operaciju

Marc Marquez na nosilima (Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo)

Marc Marquez na nosilima (Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo)

Foto: - / REUTERS

Šesterostruki svjetski prvak u elitnoj klasi MotoGP Španjolac Marc Marquez (Honda) slomio je u padu kost desen ruke i ide na operaciju.
Šesterostruki svjetski prvak u elitnoj klasi MotoGP Španjolac Marc Marquez (Honda), koji je u nedjelju teško pao u završnici Velike nagrade Španjolske, prve utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu u novoj sezoni, slomio je nadlaktičnu kost desne ruke i morat će na operaciju.
Marqueza su u mobilnoj klinici na stazi u Jerezu pregledali službeni liječnici, dali dijagnozu i otkrili što će se dalje događati s aktualnim svjetskim prvakom.
"Vozač će ostati pod kontrolom nekoliko sati, a sutra bi trebao biti prebačen u Barcelonu, gdje će biti operiran. Morat će mu se namjestiti kost, a moglo bi biti problema i s radijalnim živcem. U to još nismo sigurni", objavili su službeni liječnici koji nisu željeli davati prognoze o tome koliko će Marquez morati izbivati sa staze rekavši da je još prerano za takve procjene.
U skraćenoj sezoni na rasporedu je 13 utrka, a sljedeća je na rasporedu već za tjedan dana na istoj stazi u Jerezu, a vozači će se boriti za Veliku nagradu Analuzije. Do 23. kolovoza motociklisti bi trebali odvoziti pet od predviđenih 13 utrka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!