17:42 / 04.02.2021.

Autor: T.D./Hina

MOO: Teško je, ali Olimpijske igre će se održati

Olimpijske igre Tokio

Olimpijske igre Tokio

Foto: Ilustracija / Pixabay

Visoki dužnosnik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) John Coates rekao je da je stopostotno uvjeren da će Olimpijske igre biti održane ovog ljeta u Tokiju, objavio je Reuters.

- Teško je, ali Igre će se održati, kazao je Australac Coates, koji je dopredsjednik MOO-a i predsjedava koordinacijskom komisijom Tokija 2020.

On je dodao kako će odluka o tome hoće li gledatelji moći prisustvovati Igrama od 23. srpnja do 8. kolovoza biti poznata u ožujku ili travnju.

- MOO i Organizacijski odbor Tokija, japanska vlada i gradska vlada Tokija odlučni su biti domaćini ovih Igara od izbijanja pandemije u veljači prošle godine. Održavamo svoju odlučnost i ne vidimo zapreku za to, kazao je Coates, koji svjestan da podrška Igrama u Japanu jenjava. 

Gotovo 80 posto japanske javnosti sada se protivi održavanju Ljetnih igara kako je zakazano ove godine, pokazuju nedavne ankete.

U četvrtak se šef Tokija 2020 i bivši premijer Yoshiro Mori ispričao zbog seksističkih komentara o tome da žene previše razgovaraju, ali rekao je da neće dati ostavku.

Njegove su primjedbe izazvale buru kritika na društvenim mrežama i riskirale daljnje narušavanje javnog mišljenja o Igrama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!