14:35 / 28.03.2020.

Autor: Hina

MOO pred izazovom pronalaska odgovarajućeg datuma za OI

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Foto: - / -

Kyodo News donosi informaciju da će Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odluku o novom terminu donijeti u sljedeća tri tjedna.
Predsjednik Organizacijskog odbora Ljetnih OI u Tokiju Yoshira Mori izjavio je da bi najbolji termin za održavanje odgođenih Igara bio između lipnja i rujna sljedeće godine, prenijela je u subotu japanska agencija Kyodo News.

- Mislim da moramo razmišljati baš o tom razdoblju. Nadam se da ćemo već u sljedećem tjednu dobiti odgovarajuće rješenje, dodao je Mori.

Kyodo News donosi informaciju da će Međunarodni olimpijski odbor (MOO) odluku o novom terminu donijeti u sljedeća tri tjedna.

Potraga za najpogodnijim datumima održavanja Olimpijskih i Paraolimpijskih igara nije nimalo laka, jer je za 2021. predviđeno održavanje mnogobrojnih velikih natjecanja, svjetskih i kontinentalnih prvenstava po pojedinačnim sportovima, a zbog pandemije bolesti COVID-19 istu sudbinu kao i OI u Tokiju doživio je nogometni EURO koji je odgođen za ljeto sljedeće godine, a predloženi termin održavanja je od 11. lipnja do 11. srpnja.

Osim usklađivanja međunarodnog kalendara natjecanja, veliki izazov za MOO je naći termin koji će odgovarati i televizijskim kućama koje su nositelji prava prijenosa s olimpijskih igara, za što su izdvojile ogromne novčane iznose.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!