20:33 / 24.04.2020.

Autor: I.L./Hina

MOO osigurao dodatnih 10.3 milijuna dolara za nacionalne saveze

Zlatko Mateša (Tibor Jurjević/PIXSELL)

Zlatko Mateša (Tibor Jurjević/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

MOO je prethodno prikupio 15 milijuna dolara kroz Olimpijski program solidarnosti za sportaše.
Međunarodni olimpijski odbor (MOO) osigurao je dodatnih 10.3 milijuna dolara pomoći za nacionalne saveze koji su pretrpjeli dodatne troškove kao posljedicu odgode Olimpijskih igara u Tokiju na 2021. godinu.

MOO je u petak objavio kako je Program olimpijske solidarnosti povećao ukupni proračun za ovu svrhu sa 46.7, na 57 milijuna dolara, a svaki Nacionalni olimpijski odbor može se prijaviti pojedinačno za financiranje.

- Ova će odluka pomoći nacionalnim odborima da ublaže dodatne troškove koji su mogli nastati kao rezultat priprema za ljetne olimpijske igre, objavio je MOO.

Dodatno financiranje namijenjeno je pomaganju Nacionalnim olimpijskim odborima da premoste troškove putovanja, smještaja i dodatnih troškova koji bi se mogli pojaviti zbog odgode OI.

MOO je prethodno prikupio 15 milijuna dolara kroz Olimpijski program solidarnosti za sportaše.

Olimpijske igre u Tokiju, koje su se trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, odgođene su zbog pandemije koronavirusa za 2021. godinu, a novi termin je od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!