18:22 / 14.05.2020.

Autor: K.L./Hina

MOO očekuje troškove od 800 milijuna dolara zbog odgode OI

Foto: REUTERS/Issei Kato/File Photo

Foto: REUTERS/Issei Kato/File Photo

Foto: - / REUTERS

Predsjednik MOO-a je odbio nagađati o mogućoj novoj odgodi OI ako koronavirus i dalje bude glavna briga sljedeće godine.
Međunarodni olimpijski odbor očekuje troškove od 800 milijuna dolara zbog odgode Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, izjavio je u četvrtak predsjednik MOO-a Thomas Bach.

U ožujku su Međunarodni olimpijski odbor i japanska Vlada odlučili odgoditi OI na godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

- Predviđamo da ćemo morati snositi troškove do 800 milijuna dolara zbog svog dijela i odgovornosti u organizaciji odgođenih Igara Tokio 2020., rekao je Bach na sastanku Izvršnog odbora MOO-a.

Kazao je kako će oko 650 milijuna dolara ići za organizaciju Igara sljedeće godine, a 150 milijuna dolara u podršku međunarodnim federacijama i nacionalnim olimpijskim odborima.

Brojka koju je objavio Bach ne uključuje i troškove koje će imati organizatori i japanska vlada zbog 12-mjesečnog odgađanja najvećeg svjetskog multi-sportskog događaja.

Predsjednik MOO-a je odbio nagađati o mogućoj novoj odgodi OI ako koronavirus i dalje bude glavna briga sljedeće godine.

- Sada radimo s punim angažmanom na uspjehu OI. Još smo godinu i dva mjeseca od otvaranja ovih odgođenih Olimpijskih igara. Ne bi trebali poticati nagađanja o budućem razvoju, naglasio je.

Oko četiri milijuna ljudi je zaraženo je u svijetu koronavirusom, a blizu 300.000 je umrlo od ove bolesti širom svijeta.

Više od 90 cjepiva trenutno se razvija širom svijeta, a osam je u fazi kliničkog ispitivanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!