18:21 / 20.07.2018.

Autor: I.Ž.K./HOO/V.K.

MOO dopustio Nikiti Glasnović nastup za Hrvatsku na OI-ju u Tokiju

Foto: HOO

Foto: HOO

Foto: - / -

Nakon rodne Švedske, Nikita Glasnović lani je odlučila da će nastupati za Hrvatsku.
Iz sjedišta Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Lausannei u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je lijepa vijest.

Taekwondašica Nikita Glasnović, koja je prošle godine odlučila promijeniti sportsko državljanstvo te nakon rodne Švedske nastupati za Hrvatsku, i službeno je stekla pravo nastupa za Hrvatsku na ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

U pismu naslovljenom na predsjednika HOO-a Zlatka Matešu, između ostaloga stoji da je dopis HOO-a od 3. svibnja 2018. o ispunjavanju uvjeta 23-godišnje taekwondašice Nikite Glasnović, sa zahtjevom za nastupe za Hrvatsku na OI-ju u Tokiju 2020., razmotren i proslijeđen na odlučivanje Izvršnom odboru MOO-a.

Sukladno odrednicama Olimpijske povelje, najviše kolektivno tijelo međunarodnog olimpizma pozitivno je riješilo hrvatski zahtjev, izuzevši Nikitu Glasnović od pravila trogodišnje apstinencije od reprezentativnih nastupa u slučajevima promjene sportskog državljanstva.

Bivšoj švedskoj reprezentativki, koja je potkraj prošlog mjeseca izborila broncu za Hrvatsku na Mediteranskim igrama u Tarragoni, preostaje još samo izboriti olimpijsku normu za Tokio. Po svojoj kvaliteti i tamo bi mogla konkurirati za odličje.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!