09:08 / 26.06.2021.

Autor: A.M./HRT/Hina

Mo Farah ostao bez nastupa na Olimpijskim igrama

Razočarani Mo Farah nakon kvalifikacijske utrke

Razočarani Mo Farah nakon kvalifikacijske utrke

Foto: Molly Darlington / Action Images via Reuters

 Poznati britanski atletičar 38-godišnji Mo Farah nije u petak na mitingu održanom u Manchesteru ispunio normu za nastup na Olimpijskim igrama Tokiju.

Farah je u utrci na 10.000 m ostvario vrijeme 27:47 minuta, zaostavši 20 sekundi za olimpijskom normom.


Farah, koji je rođen u Somaliji, dominirao je na posljednja dva izdanja olimpijskih igara u Londonu 2012. i 2016. u Rio de Janeiru u dvije srednje atletske discipline. Na objema Olimpijskim igrama osvojio je četiri zlatne medalje na 5.000 i na 10.000 metara.


- Imao sam sjajnu karijeru, na kojoj sam veoma zahvalan, ali ovo je sve što sam imao za dati danas, rekao je, pa na pitanje znači li to da će se povući u atletsku mirovinu odgovorio:


- Ne znam što misliti niti što je sljedeće. Ako se ne mogu natjecati s najboljima, čemu muka?, kazao je Farah koji se posljednjih godina usredotočio na maratone i imao niz problema s ozljedama.


Farah prvi put od 2004. neće sudjelovati na OI-ju.


Pozivna utrka u Manchesteru nabrzinu je organizirana nakon što se Sir Mo nije uspio kvalificirati tijekom nacionalnih kvalifikacija u Birminghamu prošlog mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!