18:45 / 12.11.2020.

Autor: K.L./Hina

Mladost pobjedom otvorila kvalifikacije za Ligu prvaka

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjjedili su u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka, koji se odigrava u talijanskoj Siracusi, francusku momčad Pays d'Aix Natation sa 16-13.
Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjjedili su u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Ligu prvaka, koji se odigrava u talijanskoj Siracusi, francusku momčad Pays d'Aix Natation sa 16-13 (2-2, 6-5, 4-3, 4-3).  

Mladost je teškom mukom tek u drugom dijelu stigla do pobjede protiv upornih Francuza, zahvaljujući Konstantinu Harkovu i Franku Laziću, koji su zabili po četiri gola, dok je Lovre Miloš imao tri gola.  

Vaterpolisti Mladosti neplanirano će u petak imati slobodan dan na kvalifikacijskom turniru jer grčki sastav Ydraikos nije došao u talijansku Siracusu na Siciliji. Tako je već u četvrtak mađarski Szolnoki dobio tri boda bez borbe, a utakmica je registrirana rezultatom 10-0.

Istim će rezultatom biti registrirana utakmica u kojoj su se u petak Grcima trebali suprotstaviti "Žapci" koji će se tako moći bolje pripremiti za subotnji sraz s Mađarima, koji bi trebao odlučivati o prvom mjestu u skupini, a ono donosi dvoboj za plasman u Ligu prvaka.

Grčka momčad je kao razlog za nedolazak navela nemogućnost putovanja do Siracuse, jer su obustavljeni svi letovi na relaciji između Grčke i Sicilije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!