19:39 / 14.04.2021.

Autor: I.L./Hina

Mladost i Marina Kaštela u finalu

Odbojkašice Mladosti

Odbojkašice Mladosti

Foto: Dejan Rakita / PIXSELL

Nije bilo puno dvojbi u drugim susretima polufinala doigravanja za prvakinje Hrvatske, a prema očekivanjima mjesto u finalu izborile odbojkašice zagrebačke Mladosti i Marine Kaštela.

Odbojkašice Mladosti ponovno su se lagano, za samo 59 minuta, obračunale s gradskim rivalkama, ekipom Dinama, pobijedivši ih s 3-0 (16, 15, 13).

Dinka Kulić s 20 i Katarina Pavičić s 18 poena najučinkovitije kod gošći iz Doma odbojke, dok je kod Dinama Iva Deak sa sedam poena bila najbolja kod domaćih. Kompletna statistika je bila na strani aktualnih prvakinja: 43 poena (prema 18 Dinama), devet as servisa (Dinamo jedan) i devet blokova (Dinamo pet).

'Mladostašice' će tako u finale, koje započinje u četvrtak, a u kojem će igrati protiv Marine Kaštela koja je također s 3-0 (23, 20, 22) pobijedila gradske rivalke iz iste dvorane, ekipu Kaštela. Za trijumf im je trebala 81 minuta.

Andrea Kalman 13 te Elena Vukić i Bruna Botić s 12 poena nosile su Marinu Kaštela do pobjede i ulaska u finale prvenstva Hrvatske, dok je kod Kaštelanki Nika Stanović bila jedina s dvoznamenkastim učinkom sa 16 poena. Marina je bila bolja u broju poena (43-35) i servisu (4-3), a Kaštela u bloku (11-6). Ipak, igračice Kaštela su više griješile, čak 22 poena su poklonile Marini, dok su one u tom segmentu uprihodile 16 poena.

Na kraju je ipak bilo veselja u obje ekipe: kod Marine Kaštela zbog ulaska u finale, a kod Kaštela zbog brončanih medalja koje im je odmah na terenu uručila članica Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza Sandra Baturina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!