Mladi hrvatski gimnastičar iznenadio na CRO-GYM ligi u Osijeku

29.08.2020.

15:52

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

default error photo
Novi ligaški format natjecanja za mušku sportsku gimnastiku već na prvoj stepenici u Osijeku donio je zanimljiv rasplet.
Novi ligaški format natjecanja za mušku sportsku gimnastiku u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza, već na prvoj stepenici u Osijeku donio je zanimljiv rasplet.

Mladi hrvatski reprezentativac, 22-godišnji Jakov Vlahek, vježbač trenera Lucijana Krcea i član ZTD Hrvatskog Sokola, odradio je odličnu vježbu na konju s hvataljkama i s ocjenom 14.100 koja mu je donijela i 30 bodova, poveo je u ukupnom poretku.

Iza sebe je ostavio aktualnog viceprvaka svijeta i Europe na preči, Tina Srbića, koji je zbog pogreške na „pruženom Tkačevu“ završio kao drugoplasirani s ocjenom 13.966, dok je olimpijsko srebro na konju s hvataljkama, Filip Ude - treći. Čakovčanin je danas napravio pogrešku na samom kraju vježbe, na saskoku, a ona ga je stajala ocjene 13.866. Naš najbolji parteraš, Aurel Benović, zbog pada na startu vježbe, odustao je od natjecanja.

Današnje natjecanje bilo je i kontrolno za skorašnji Svjetski kup u Szombathelyju. Kako na konju s hvataljkama Hrvatska već ima dva popunjena mjesta za ovo natjecanje (Seligman i Ude), Vlahek je nastupom u Osijeku postao prva rezerva.

Paralelno su na okupljanju ženske reprezentacije Hrvatske u NGC Aton u Nedelišću, nastup u Szombathelyju odličnim vježbama na gredi osigurale također članice ZTD Hrvatskog Sokola, Christina Zwicker i Tina Zelčić i priključile se tako standardnoj reprezentativki Tijani Korent (preskok).

U trenucima kada je zbog svjetske pandemije COVID-19 cijeli sport stao, a hrvatski gimnastičari već mjesecima nemaju nijednog natjecanja, Tehnički odbor muške sportske gimnastike HGS-a osmislio je CRO-GYM ligu kako bi seniorskim i juniorskim reprezentativcima vratio izgubljeni natjecateljski ritam. Prvi krug od tri natjecanja je u Osijeku, novi sudar gimnastičara u CRO-GYM ligi je već sljedećeg tjedna, 4. rujna u NGC Aton, a potom 17. listopada u Lučkom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!