Mlade bjelovarske nade u taekwondou

25.08.2021.

17:03

Autor: Regionalni Dnevnik/Sani Lukić/HRT

Trening taekwondo reprezentativaca

Trening taekwondo reprezentativaca

Foto: HTV / HRT

Hrvatska taekwondo reprezentacija kreće na Europsko prvenstvo u Estoniju. Među reprezentativcima je i dvoje Bjelovarčana - Ema Bugarinović i Kevin Češljar, članovi bjelovarskog kluba Fox, rasadnika mladih talenata koji iza sebe već imaju niz uspjeha. Bili smo na treningu dvoje reprezentativaca te provjerili kako su se pripremili i što očekuju na Europskom prvenstvu.

Marljivo se trenira i uoči odlaska u Estoniju, jer bjelovarski su reprezentativci nanizali uspjehe, a sada žele i nove europske medalje. Ema Bugarinović natjecat će se među kadetkinjama.

- Ovo mi je treći put da sam u taekwondo reprezentaciji i treći put idem na europsko prvenstvo. Nažalost, prošle godine nisam bila zbog korone, a pretprošle nisam osvojila medalju, zato ove godine sam trenirala da nadoknadim i prošlu i ovu godinu i da pokušam osvojiti medalju, rekla je Ema Bugarinović, hrvatska reprezentativka u taekwondou.

Kevin Češljar nastupit će među mlađim seniorima.

- Očekivanja su uvijek velika. Nadam se medalji u najmanju ruku. Pripremalo se naporno. Kvalifikacije za ovaj turnir su bile u Zadru ove godine i eto tamo sam se kvalificirao za europsko u-21. Pa tjedno pet puta treniramo uobičajeno, a dok su pripreme dva puta dnevno, dok su intenzivnije, govori Češljar.

Ovaj klub već godinama niže uspjehe uz praktički vlastito financiranje.

- Taekwondo je jedan od najbrže širećih sportova u svijetu i u Europi, a pošto je bila ova covid situacija nismo imali veliki broj turnira. Za ovaj uspjeh bilo je dovoljno da postanu prvaci države. Tako da su Ema i Kevin aktualni prvaci u državnoj selekciji. Kevin je već nastupao na velikim turnirima ima je plasman od 5. do 8. mjesta na svjetskom prvenstvu i aktualni je juniorski vice prvak Europe, dok je Ema Bugarinović ima trenutno rezultat prvakinje države i klupske prvakinje Europe, rekao je Feđa Medak, osnivač i trener Taekwondo kluba Fox, Bjelovar.

Ovi pehari svjedoče o uspjehu bjelovarskih foxića, a vjerujemo da će se Ema i Kevin iz Estonije vratiti s novim odličjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!