Mlada riječka karatistica nastavila žetvu medalja

11.02.2023.

20:13

Autor: Darko Santini/TVD2/A.M./HRT

Ema Sgardelli

Ema Sgardelli

Foto: HTV / HRT

Hrvatski karate ima razloga za zadovoljstvo, s nedavnog europskog prvenstva na Cipru među brojnim odličjima izdvojimo i ono europske doprvakinje u mlađoj seniorskoj konkurenciji Eme Sgardelli. Mladu i uspješnu karatisticu u riječkom klubu posjetila je i naša ekipa.

Do finala Europskog prvenstva u ciparskoj Larnaki Ema Sgardelli, karatistica iz Rijeke, suvereno je prolazila iz kola u kolo. Ni jednoj protivnici u kategoriji mlađih seniorki do pedeset kilograma nije dopustila da osvoji više od jednog boda, a neke je doslovno deklasirala.


- Prvo kolo sam bila slobodna, drugo kolo sam radila s Azerbajdžankom, treće sa predstavnicom Slovačke i u polufinalu me čekala Španjolka. To mi je, iskreno, bio najteži meč na prvenstvu, rekla je Ema.


U finalu je od Eme bolja bila Francuskinja Asma Shariff. No da se precizno bodovalo prema novim pravilima, možda bi zlato otišlo u Hrvatsku, kažu u riječkom Karate klubu Champion. "Najvažnije je da smo i dalje u zoni medalja", ističe Ema, koja je lani osvojila svjetsku broncu i europsko srebro, također u mlađoj seniorskoj konkurenciji.

Ema Sgardelli

Ema Sgardelli

Foto: HTV / HRT

- Išli smo bez opterećenja i očekivanja tako je najbolje, nema pritiska nema ničega samo idemo uživati, dodala je mlada Riječanka.


Emini treneri u klubu također su višestruki osvajači medalja za Hrvatsku, a njezin su uspjeh i osobno proživljavali. Uz to Ema sparira na treninzima s također vrhunskom karatisticom, aktualnom prvakinjom Europe Leom Vukojom.


- Ema Sgardelli je jedan jako kvalitetan i dobar borac, osvajačica viceprvakinja Europe, bronca sa svjetskog i rezultati sve govore kakva je ona i kako se boriti, kaže Lea.

Ivana Bebek

Ivana Bebek

Foto: HTV / HRT

- S obzirom da smo mi svi treneri bili vrhunski borci i bivši reprezentativci i upravo u nama je i dalje taj natjecateljski duh i kroz njih mi ponovno proživljavamo svoje pobjedničke dane, zaključila je Emina trenerica i bivša hrvatska reprezentativka Ivana Bebek.


Hrvatska se s Europskog prvenstva na Cipru vratila s lijepom žetvom medalja, dvije srebrne i pet brončanih. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!