Mlada plivačica Lana Pudar dočekana u Mostaru

24.12.2021.

21:57

Autor: HRT

Lana Pudar na dočeku u Mostaru

Lana Pudar na dočeku u Mostaru

Foto: TVD2 / HRT

Mlada plivačica Lana Pudar ostvarila je velik uspjeh na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Abu Dhabiju. Osvojila je brončanu medalju na 200 metara leptir, što je prvo odličje za Bosnu i Hercegovinu od osamostaljenja. U rodnom Mostaru priređen joj je spektakularan doček.

Unatoč kišnom vremenu više od tisuću Mostaraca dočekalo je svoju sportsku heroinu. Petnaestogodišnja plivačica Lana Pudar vratila se sa Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju s brončanim odličjem. U disciplini 200 metara leptir postavila je europski juniorski rekord - dvije minute, 4 desetinke i 88 stotinki. Na upola kraćoj dionici bila je sedma.


- Stvarno je odličan osjećaj, uvijek je najljepšte doći u svoj grad, vidjeti svoje sugrađane kako me podržavaju, stvarno je fenomenalno, rekla je Lana.


- Svi su bili više iznenađeni od nas, ona je to iznijela na pravi profesionalni način i ovo je samo jedan pokazatelj da smo na pravom putu, kaže predsjednik Kluba vodenih sportova Orka Damir Đedović.


Za Lanu je ovo godina za pamćenje. Na Svjetskom kupu u Kazanju osvojila je također broncu, nastupila je na Olimpijskim igrama u Tokiju.


- Sada prvo planiram malo odmoriti do novogodišnjih praznika, onda kreću pripreme za sljedeću sezonu, imam obveza, Europsko juniorsko i Svjetsko seniorsko prvenstvo, tako da bit će mnogo priprema, putovanja, dodala je mlada Mostarka.


I tako Lana Pudar kreće stopama velikih sportaša Bojana Bogdanovića, Igora Karačića, Marina Marića Ćamile Mičijević, i to u gradu koji nema sportske dvorane, ni olimpijskog bazena. Ali ima pobjednike!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!