14:14 / 11.01.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Miting Dijamantne lige zbog Eura seli iz Rima u Napulj

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: EXPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Miting Dijamantne lige "Pietro Mennea", koji je inače u Rimu, ove će se godine održati na stadionu u Napulju.
Miting Dijamantne lige "Pietro Mennea", koji je inače u Rimu, ove će se godine održati na stadionu "San Paolo" u Napulju zbog toga što će se na Olimpijskom stadionu u glavnom talijanskom gradu igrati utakmice Europskog nogometnog prvenstva, objavio je Talijanski atletski savez.

Peto natjecanje iz serije Dijamantne lige na rasporedu je 28. svibnja, ali će tada stadion Olimpico već biti predan Uefi uoči početka Eura 2020.

Rim će biti domaćin četiri utakmice europskog nogometnog prvenstva, među kojima je i prva utakmica 12. lipnja.

Talijanski atletski savez razmatrao je mogućnost preseljenja Dijamantne lige u Milano, ali je odustao zbog velikih radova koje bi trebalo provesti da se Arena, povijesni stadion u centru grada, prenamijeni za atletsko natjecanje.

Nedavno djelomično obnovljen za potrebe ljetne Univerzijade 2019., napuljski stadion "San Paolo" može primiti 55.000 gledatelja.

"Golden Gala" miting osnovan je 1980. godine i uvijek se održava u Rimu, osim izdanja 1988. (Verona), 1989. (Pescara) i 1990. (Bologne), kada su se na Olimpicu odvijali radovi za Svjetsko nogometno prvenstvo 1990.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!