13:19 / 03.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Ministrica Brnjac o važnosti sporta za osobe s invaliditetom

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Međunarodni je dan osoba s invaliditetom.
Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je svim sportašicama i sportašima s invaliditetom koji su svojim postignućima uzor i nadahnuće svima.

- Sport osoba s invaliditetom i gluhih osoba je nedjeljivi i sastavni dio cjelokupnog sustava sporta u Republici Hrvatskoj, te je isti jednako tretiran i prepoznat kao i svi drugi segmenti cjelokupnog sustava sporta. Skrb za ovaj važan dio sporta nastavit ćemo i dalje na tragu protekle četiri godine u kojima smo izdvajanje za Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski sportski savez gluhih povećali s 12,3 milijuna kuna u 2016. godini na 23,5 milijuna kuna 2020. godini, poručila je ministrica Brnjac.

- Posebno smo ponosni što smo po prvi puta kroz poziv 'Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport' prepoznali sport kao kvalitetan instrument za socijalno uključivanje i podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Na temelju niza mjera iz Nacionalnog programa sporta nastavit ćemo istim smjerom te još više i kvalitetnije iskoristiti sport kao sredstvo za unaprjeđenje socijalne uključenosti, zdravlja i kvalitete života osoba s invaliditetom. Nastavit ćemo kvalitetno i jednako u svim pravima pratiti i perspektivne mlade, ali i već etablirane vrhunske sportaše s invaliditetom kroz sve programe Ministarstva turizma i sporta, kaže se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!