Miljenić osvojio broncu na jakom mitingu u Luksemburgu

31.01.2023.

12:10

Autor: HRT/Hina

Nikola Miljenić

Nikola Miljenić

Foto: HPS / Press

Hrvatski plivački reprezentativac Nikola Miljenić osvojio je brončanu medalju na 50 metara leptir s novim osobnim rekordom 23:94, na plivačkom mitingu Euro Meet, koje je održano u Luksemburgu.

Uz to, Miljenić je ostvario B normu za FINA Svjetsko prvenstvo koje će se u srpnju održati u japanskoj Fukuoki.


- Jako sam zadovoljan s postignutim rezultatima. Nisam očekivao najbolje vrijeme, ipak je je to prvo natjecanje sezone. Nisam čak ni bio toliko spreman jer sam početkom godine imao virozu. Nakon ovog mitinga imamo mjesec dana treninga i priprema na Tajlandu. Spremamo se za dva jaka međunarodna mitinga u Francuskoj te jedan u Hrvatskoj s ciljem da se ostvare A norme za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, rekao je nakon ostvarenja u Luksemburgu Nikola Miljenić.

Uz brončanu medalju Miljenić je izborio i dvije finalne utrke s četvrtim mjestom na 50 metara leđno te petim mjestom na 50 metara slobodno.


- Kao predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza čestitam Nikoli Miljeniću na odličnim rezultatima postignutim u Luksemburgu. Prvenstveno na osobnom rekordu u tehnici leptir, ali i na 50 leđno. Ovo je pokazatelj dugogodišnjeg marljivog i upornog rada i truda te odlična najava za predstojeća svjetska natjecanja. Nadamo se skoroj normi za Olimpijske igre. Nikola je jedan od naših najboljih plivača, izjavio je predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Josip Varvodić.


Na jakom međunarodnom mitingu Euro Meetu nastupile su brojne plivačke zvijezde kao što su, između ostalih, svjetski i europski prvak Ben Proud, olimpijski pobjednik Chad Le Clos te trenutačno svjetski rekorder na 100 leđno Thomas Ceccon.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!